Krásné vlasy

13.07.2008 16:59

Vlasy představují pomyslnou koruny krásny každé ženy. K tomu aby byl skutečnou ozdobou, nesmí postrádat sílu, lesk a zdraví. Ve znečištěném prostředí dnešních měst však spíše trpí a své dobré vlastnosti ztrácí. Proto se musíte zaměřit na jejich péči a věnovat své hřívě čas.

Rady od kadeřníků:

  • Před aplikací masky nebo jiného regeneračního přípravku je dobré vymačkat z vlasů přebytečnou vodu, aby mohly vlasy lépe absorbovat pečující složky kúry
  • Když vysoušíte vlasy ručníkem, mačkejte je, nikoli však frotýrujte, jinak by se mohly zacuchat a poškodit. Ideální je zabalit po umytí vlasy do turbanu, to je pro ně nejšetrnější, zejména v případě, že jsou dlouhé
  • Při vysoušení fénem nepoužívejte nejvyšší teplotu vzduchu, volte střední či nižší, abyste zabránili poškození a dehydrataci vlasů.

Zdravá dlouhá hříva

 

fotoŽeny, které si nechávají narůst dlouhé vlasy, mají jeden problém. Zatímco vlas u kořínku je zdravý a celistvý, v délkách a koncích se snadno ztenčí a poškodí. Jakmile jsou vlasy silně poškozené, jedinou nápravou je ostříhání – a to je pro dlouhé vlasy prohraná bitva. Přesto nejsou dlouhé zdravé vlasy nedosažitelné.

Správně zvolená ucelená péče jim umožní zachovat si svou kondici a zdraví, takže si svůj sen o dlouhých vlasech můžete splnit. Krásné dlouhé vlasy nesou dvojí poselství: jednak výrazně přispívají k atraktivnosti vizáže a zároveň říkají mnohé o tom, jakou péči a úsilí jim věnujete. Proto budou dlouhé vlasy vždy něčím vzácným a ceněným. Tím, co by se mělo chránit a o co stojí za to pečovat.

Novinkou v péči o potřeby dlouhých vlasů je řada Lifetex Long Hair od Welly. V této linii najdete vše, co vaše hříva potřebujete pro zdraví a perfektní vzhled. Vše začíná již při mytí, kdy potřebujete vlas očistit, zbavit jej nečistot, ale zároveň nepoškodit jeho povrch. fotoRegenerační šampón obsahuje mimo jiné mandlový olej, který zaručuje jemnost účinku a následnou hebkost. Nešetrné česání značně poškozuje povrch vlasu, který se následně láme, chybí mu lesk a jemnost. S tím se dokážete vypořádat s pomocí expresní krémové kúry s jojobovým olejem, která regeneruje, výrazně usnadňuje rozčesávání a zanechává vlasy poddajné a lesklé.

Pod sprchou však starostlivost o hřívu nekončí, tu je potřeba s její délkou úměrně zvyšovat. U vlasů totiž nejvíce trpí konečky, které jsou u dlouhých vlasů staré i několik let a nedostává se jim přirozené výživy jako kořínkům. S tímto problém si dobře poradí speciální sérum, která zacelí tuto velmi křehkou část. V této řadě tuto službu prokazuje speciální elixír na konečky s mandlovým olejem. A samozřejmě v řadě nechybí ani maska v podobě intenzivní proteinové kúry s výtažky z bambusu. Obnovuje ztenčené části vlasů bez objemu a poskytuje jim výživu, péči a hydrataci, aniž by je jakkoli zatěžovala.

Nepodceňujte sílu masky

 

fotoKaždé vlasy, ať již dlouhé či krátké vyžadují pozornost a s tím i spojený čas, který jim můžete nebo chcete věnovat. Bez zdravých a silných vlasů nikdy nedosáhnete perfektního účesu a s tím spojeného co nejlepšího celkového vzhledu. K tomu samozřejmě pomáhá jemné a pravidelné mytí, které zbaví vlasy nečistot a vyčistí také vlasovou pokožku, ale také následná péče, kterou není radno podceňovat. Velkou roli zde samozřejmě hraje také čas, v dnešním uspěchaném světě je vzácná každá minuta, kterou ušetříte.

Vstříc potřebám velmi zaneprázdněných žen, které však nechtějí kvůli nedostatku volného času zanedbávat svou image, přicházejí expresní přípravky, které dokáží fotov rekordně rychlém čase poskytnou stejnou starostlivost jako tradiční produkty, které je třeba nechat působit minimálně půl hodinu, čímž představují zdlouhavý způsob péče.


Garnier Fructis vytvořil Okamžitou vyživující masku - první masku, která šetří čas. Je výživná jako vlasová maska a její použití je rychlé a stejně jako kondicionér. Lehké „tající“ složení s koncentrovanými výtažky z ovoce okamžitě proniká do hloubky vlasů a posiluje 100 % vlasového vlákna. Maska působí okamžitě – vlasy jsou regenerovány během jedné vteřiny. Ihned po nanesení se oplachuje a její složení má i další výhody: dobře se nanáší a nezatěžuje vlasy, proto ji lze používat při každém mytí. Výsledkem jsou vlasy ošetřené do hloubky - hebké na dotek, silnější a 3x lesklejší. Jsou lehké, nadýchané a snadno se rozčesávají. V nabídce najdete čtyři masky pro potřeby každého typu vlasů, ať již jsou suché, jemné postrádající objem, chemicky ošetřované či vysušené a poškozené.

Stop padání

 

fotoVypadávání vlasů patří k přirozeným procesům našeho těla. Je důsledkem pravidelného obměňování buněk. Délka života lidského vlasu se pohybuje od 2 do 5 let. Během této doby prochází vlas třemi fázemi. První a zároveň nejdelší období se označuje jako růstové. Trvá několik let. V jejich průběhu se vlas vyvíjí a roste. V růstové fázi se nachází asi 80 procent našich vlasů. Poté vlasy vstupují do fáze přechodné. V krátkém časovém období přicházejí o výživu, zastavují růst a odumírají. Rychle nastupuje třetí, konečná fáze. Odumřelé vlasy se v průběhu několika měsíců dostávají do svrchních vrstev pokožky a postupně vypadávají.

Vlas se totiž za normálních okolností vyvíjí a roste v prostředí pružného kolagenu, který obklopuje vlasový váček. Dojde-li však k nepřirozeně nadměrné tvorbě kolagenu, která se ještě spojí s jeho tvrdnutím, nemůže vlas správně zakořenit, což vede k jeho nedostatečnému vyživení, následnému slábnutí a předčasnému vypadnutí. Ve ztvrdlém kolagenu již pak žádný další vlas nemůže vyrůst – vzniká pleš. Cílem je tedy zamezit tvrdnutí kolagenu a zároveň zajistit řádné vyživení vlasového kořínku. Jen poté mohou být vlasy husté a dokonalé vyživené.

V současné době přichází exklusivně do kadeřnických salonů L`Oreal Professionnel velmi účinný nástroj, pomáhající bohatě vyživit vlasový kořínek a podpořit tak sílu a hustotu vlasů. Je to nový šampon Density Advanced, který svým složením, obsahujícím OMEGA-6 a vitamíny B3 a B6, stimuluje buněčnou fotoaktivitu u vlasového kořínku a posiluje tak vlas. Složka Omega-6 patří mezi esenciální mastné kyseliny. Omega-6 se postupně přetransformuje na lipidy a poté na ceramidy, čili na základní stavební látky vlasového vlákna. Vitamin B3 je pro organismus velmi důležitý, pomáhající mimo jiné udržet harmonickou funkci kůže. Vitamin B6 pomáhá při prokrvení buněk u vlasového kořínku a tím zajišťuje dokonalé vyživení vlasů. Kombinace těchto tří účinných látek tvoří velmi efektivní systém v každodenním boji proti vypadávání vlasů.

Vynikající účinky šamponu Density Advanced se projeví především ve spojení se systémem Aminexil Advanced. Ten využívá dvojitého principu účinnosti v boji proti vypadávání vlasů, kde hlavní složku tvoří Omega 6 nutri komplex. Nový šampon Density Advanced s Aminexilem Advanced ze Série Expert od L`Oréal Professionnel, spolu tvoří cílený a velmi efektivní program proti vypadávání vlasů.

Okamžitý lesk


fotoVlasy barvené nebo po melíru jsou velmi citlivé. Znečištěné ovzduší, slunce a časté mytí jsou hlavními příčinami ztráty intenzity barvy. Povrch vlasového vlákna se mění, vlasy postupně ztrácí lesk a barva svou intenzitu. Řešením je komplexní ošetření zaměřené na jejich ochranu, výživu a povrch.

Laboratoře L’Oréal Paris spojily aktivní výživnou složku a filtr odrážející světlo v systému Alpha Nutri-filter UV Light Shine, takže působí ve dvou úrovních. Nejdříve vlasy vyživí a uhladí a zanechají je tak hedvábné na dotek. Chrání také vlasové vlákno před vnějšími vlivy a zvyšuje jejich zářivost. Rozjasňující sérum je dokonalým doplňkem řady Elsève Color-Vive a nabízí barveným vlasům cílenou péči, která jim vrátí barevnou zářivost. Silikony zachovávají základní efekt barvení a podporují odolnost kutikul na povrchu vlasového vlákna. Barva neslábne, nemění se.

Na umyté a ručníkem vysušené vlasy použijte několik kapek séra, v závislosti na délce vlasů. Vetřete je po celé délce vlasů, věnujte zvláštní pozornost melírovaným pramenům a konečkům. Ideální k použití před fénováním. Sérum je možné nanést i na suché vlasy pro dosažení intenzivnějšího lesku.