Kuře po Baskicku
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
1 celé kuře | 2 kostky Gulášové šťávy MAGGI | 1 větší cibule | 2 rajčata | 2 menší zelené papriky | 4 stroužky česneku | tymián | sůl | 250 g rýže | 2 lžíce másla | 1 střední pórek
Příloha:
Vařená rýže s pórkem.
Příprava:
Kuře rozdělíme na porce, odsekneme páteř a křídla které použijeme na vývar do polévky. Porce kuřete opečeme na tuku do zlatova, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, oloupaná nakrájená rajčata, na široké nudle pokrájené papriky, česnek utřený se solí, tymián, pepř, osolíme a na mírném ohni dusíme do měkka.
Měkké porce kuřete vyndáme a do šťávy přidáme 2 kostky Gulášové šťávy MAGGI, metličkou promícháme, podle potřeby dolijeme vodou a krátce provaříme.
Jako přílohu podáváme vařenou rýži s pórkem. Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, vmícháme na másle restovaný nakrájený pórek a lehce promícháme.