Nejdelších nehty v ČR

13.07.2008 17:51

Majitelka nejdelších nehtů v ČR zkusí sportovat

Nehty češky Jitky Geislerové měří v průměru 9,5 centimetrů a jsou nejdelší v České republice. Majitelku nejdelších nehtů na Slovensku neznáme, ale budeme rádi, pokud se  také ozve.

 

 

 

Jitka Geislerová z Nového Města nad Metují byla v loňském roce se svými 9,5 centimetrů dlouhými nehty zapsána na festivale kuriozit v Pelhřimově do knihy českých rekordů. Je tak oficiální majitelkou nejdelších nehtů v Čechách. Nehty jsou samozřejmě pravé, pouze pro zpevnění potažené nehtovým gelem.

 

 

 

Majitelka nejdelších nehtů v ČR provádí všechny běžné pohyby naprosto samozřejmě, žádnou neohrabanost není v jejich pohybech vidět. Teď se rozhodla, že si vyzkouší s nimi i sportovat.

„Dá se s nimi dělat úplně všechno, vyndám si s nimi i třeba kontaktní čočky, zapnu řetízek, běžně se starám o domácnost a nemám s tím žádné problémy. Já už je vůbec nepociťuji. Teď si chci vyzkoušet sportovat, zkusím si lukostřelbu, střílet z luku – myslím, že to půjde. Nešla bych do žádných míčových her, to mě nikdy stejně nelákalo a nemohla bych s nimi asi ani hrát kuželky nebo bowling,“ říká Jitka Geislerová, majitelka školy, specializované na školení vizážistů, nehtových designérů, kosmetiček, pedikérů a manikérů.

 

 Nehty ji rostly asi deset let, každý je na délku jiný, nejkratší má na palcích. Údržbu vyžadují každé tři týdny, kdy je odlakuje a přelakuje – spotřebuje na to lahvičku laku.

Kromě toho, že Jitka Geislerová vlastní nejdelší nehty v České republice, domnívá se, že je jednou z mála lidí, kteří mají takové nehty na všech prstech – možná má i světový primát. Je totiž běžné, že majitelky dlouhých nehtů mají dlouhý nehet jen na některém, nebo na několika prstech.

 

 

„Světový rekord drží teď pravděpodobně paní z Kalifornie, ta má myslím asi 80 cm dlouhý nehet – ale na jednom prstu a Němka má 30 cm, ale také asi na jednom či dvou prstech. Pak jsou známí Indové, kteří mají takové smotky nehtů na několika prstech. Nevím, jak na tom jsem ve srovnání se světem, ale držím český rekord a nemám zprávy, že by mě chtěl někdo překonat,“ směje se Jitka Geislerová.