,,O Přátelství a lidech"

01.10.2008 14:06
Možná si to nikdo nepřipouštíme,ale potřebujeme přátelství jako kyslík či vodu k životu všichni.Bez existence přátelství a spřízněné duše by náš život ztratil jeden zásadní rozměr.
 

 

Možná si to nikdo nepřipouštíme,ale potřebujeme přátelství jako kyslík či vodu k životu všichni.Bez existence přátelství a spřízněné duše by náš život ztratil jeden zásadní rozměr.

 

Už je to tak.Člověk jako společenský tvor se touží družit,spolčovat a být s ostatními členy lidského rodu.A kdo tvrdí,že si vystačí sám a žádného kamaráda nebo kamarádku nepotřebuje,ten lže!

Svého parťáka do pohody či nepohody potřebuje a hledá každý z nás.Bez přátel a kamarádů jsme jakoby poloviční.

 

S někým si padneme do oka hned na první pohled,u jiného víme,že by jsme sním ani na pivo nikdy nešli.Jakýsi šestý smysl nám podvědomě velí,kdo nám je a není sympatický.Ostatně tento ,,šestý smysl“ mají i malé děti.Někoho špunt třískne kyblíčkem po hlavě,s jiným se láskyplně vodí za ručičku.

 

Podle odborníků přátelství stejně jako láska vzniká na základě vzájemného citu,který je během života vystaven různým zkoužkám.

 

Začne-li se kamárád najednou chovat nepřístojně (pomlouvá)

Často se kamarádství nenávratně bortí.Bez vzájemnosti se žádné pevné přátelství neobejde.

Pokud odhalíme před kamarádkou své pocity a myšlenky či tajemnství očekáváme,že nám to oplatí stejným chováním lépe řečeno stejnou mincí,pak máme k sobě důvěru.Koho považujeme za kamaráda ? Toho,kdo nemá výhrady k našemu chování,jednání ke stylu oblékání a k celkovému stylu života který vedeme.Proč ? Protože ho cítí shodně.

Jakmile se v kamarádství projeví faleš a kamarád do nás nebo mi do něj začneme štourat,základní kámen vztahu se v prach obrátí.Asi jen s těží půjdeme na kafe s někým,kdo nás kritizuje,nebo zásadně nesouhlasí s našimi názory.To už by se spolu lépe snesli lev se zebrou.

 

Nebezpečí lásky:

Čisté přátelství mezi mužem a ženou prý neexistuje.Někteří tvrdí,že vzájemné sympatie mezi kamarádkou a jejím kamarádem dřív nebo později přerostou do milostného vzplanutí.

 

 

                 Žena bez kamarádky by byla jako květina bez vody.(Uschla by nebo by explodovala)

 

Virtuální kamarádi:

Doba internetu přinesla sebou nový fenomén také v oblasti přátelství a to –kamarádství na dálku přes drátky počítače.Především mladší ročníky celé hodiny tráví klábosením se svými online kamarády.Některá přátelství se z elektronického světa překulí také do reálného světa a nový přátelé se sejdou tváří v tvář,někteří se však velmi výrazně vykreslí v jiném světle a setkání s realitou pak může být pro zůčastněné trpkým rozčarováním.

 

Přátelství podle pohlaví aneb. Muži vs. Ženy

1.Ženy velmi rády a otevřeně mluví – Dýchánky nad sklenkou vína-Pánové spíše konají a podnikají společné akce -Nejprve je ovšem ale důkladně proberou u pivka-

2.Ženy vědí o sobě téměř vše,jejich přátelství proniká až do hlouby duše.Mužské přátelství bývá uzavřenější a klouže po povrchu.

3.Ženy většinou nevidí v osobě kamarádky prospěch.Muži mnohem častěji přemýšlejí o zisku,k němuž by díky kamarádovi mohli přijít

 

 

 

Přidávám pár nejhezčích citátků o přátelství :

Bez přátel není štěstí, ale bez neštěstí nepoznáme přátele.

Starost je vzácný poklad, který ukazujeme jen přátelům.

Přátelství založené na obchodu je mnohem lepší než obchod založený na přátelství.

Je krásné být bohatý, je krásné být silný, ale nejkrásnější je být milován spoustou přátel.

Přátelství je láska bez křídel.

Přátelství - deštník, který má ten nedostatek, že ho při špatném počasí musíme odevzdat.

Přátelství je součást lidského štěstí.

 

 

 


                                                                Hezký den Vám přeje :

                                                                                                     https://f7f8d05fd3.cbaul-cdnwnd.com/d25185c8ba79ff87b9983daf1677ed1a/200000291-87c6e88c02/sweet6.gif